Is uw domein nog vrij?  
Server en Netwerk
Lokatie
Onze server is geplaatst in het Eweka datacenter in Amsterdam. Het gebouw wordt permanent bewaakt door een professionele beveiligingsdienst.
Elke ruimte is voorzien van camerabewaking. De aircovoorziening is volledig redundant uitgevoerd, voor een optimale temperatuur en luchtvochtigheid.
Apparatuur is aangesloten op het redundante stroomnetwerk. Dit netwerk wordt tegen uitval beveiligd door middel van UPS'en en dieselgeneratoren.

Netwerk
De server is aangesloten door middel van een 100 Mbit verbinding op het netwerk van onze provider. Dit netwerk is op zijn beurt met meerdere uplinks verbonden middels 1Gbit of 10 Gbit verbindingen. Deze uplinks gaan naar meerdere partijen, waaronder NL-ix, Level3 en AMS-ix.

Server
Wizards Of Oz maakt uitsluitend gebruik van eersteklas servercomponenten. Onze snelle IBM server is uitgerust met twee processoren, een ruime hoeveelheid geheugen en een SCSI RAID-5 harde schijf configuratie. Bij het uitvallen van een schijf gaat hierbij geen data verloren. Deze schijven kunnen verwisseld worden zonder dat het systeem uitgeschakeld hoeft te worden (hot-swappable). Er is altijd minimaal 1 reserveschijf op voorraad, zodat defecte schijven snel vervangen kunnen worden.
Als besturingssysteem hebben wij gekozen voor FreeBSD. FreeBSD is gebaseerd op BSD4.4, ontwikkeld aan de Universiteit van Californië, Berkeley. Het wordt ontwikkeld en beheerd door een grote groep enthousiastelingen. Uitbreidingen en updates worden regelmatig uitgebracht door verschillende mensen. Door dit principe is het voor iedereen mogelijk om mee te bouwen aan het systeem. Zodoende kunnen ook beveiligingsfouten sneller worden opgelost dan bij bijvoorbeeld Windows het geval is.
Verder maken wij onder andere gebruik van de volgende software:
Webserver: Apache met PHP
FTP: Pure-FTPd
E-mail: Postfix, Dovecot, Amavisd-new, ClamAV, SpamAssassin, Postgrey en Squirrelmail
DNS: PowerDNS
Database: MySQL met phpMyAdmin
Alle op deze site genoemde prijzen zijn exclusief BTW.
Wizards Of Oz | Vinkstraat 1 | 6921 KJ Duiven | 06-811 57 050 | info@wizardsofoz.nl | KvK 09161600